Bør jeg skifte bereder ?

Har en levetid på rundt 20 år.
Er din eldre bør du bestille ny tank ( se link for godt tilbud )

Gamle varmtvannsberedere som går lekk påfører flere tusen nordmenn vannskader hvert år. Mange beredere er så gamle at de bør byttes.

En varmtvannsbereder i rustfritt stål har en forventet levetid på 20 år, ifølge Sintef. I undersøkelsen svarte 14 prosent at de hadde en varmtvannsbereder som er eldre enn 20 år, noe som tilsvarer i underkant av 300.000 husstander. Sju prosent har en bereder som er mellom 16 og 20 år, og bør forberede seg på å måtte bytte, mens noen få faktisk har en varmtvannsbereder som nærmer seg 50 år.

– En varmtvannsbereder holder i cirka 20 år før den bør skiftes ut fordi da kan pakninger ryke, og blandeventiler og varmekolbe har nådd sin pensjonsalder.

 

Skadeomfang avhengig av plassering

Hvor varmtvannsberederen din er plassert, er avgjørende for hvor prekært det er for deg å bytte. Det aller beste er om varmtvannsberederen står i et våtrom med membran, eller nær en sluk. Varmtvannstanker som er gjemt i tak, eller i skap i usikrede rom som bod eller kjøkken, kan rekke å gjøre stor skade før du oppdager det.

Ifølge If Skadeforsikring har det vært mange store og stygge skadesaker på grunn av varmtvannsberedere de siste årene.

– Skadene blir størst i rom uten sluk, slik som kjøkken. Gamle beredere som er plassert i benkeskap på kjøkken og uten vannstoppeventil kan føre til omfattende skader. Elektronisk magnetventil som monteres på kaldtvannskursen på berederen kan du bestille her

Problemet med disse varmtvannstankene som er gjemt unna, er også at man ofte ikke merker lekkasjen før det har skjedd en alvorlig skade. Det kan dryppe i ukesvis før noen merker det, og det kan gi store og kostbare skader. I tillegg vil det bli ubeleilig om man må flytte, og bor du i blokk kan du risikere å ikke bare ødelegge din egen leilighet, men også naboens.

Spar tusenlapper

Et lite plaster på det økonomiske såret er at du vil kunne kutte strømregningen din. Beregninger fra Enova viser at rundt tyve prosent av strømregningen din går til oppvarming av vann, og bytter du ut et gammelt strømsluk med en ny og mer effektiv variant, vil du redusere varmetapet med opptil 50 prosent.

– Vår mest solgte varmtvannsberederen har 35 prosent bedre isolasjonsevne enn eldre modeller. Redusert varmetap gjør at en familie kan spare flere tusen kroner på strømregningen på få år.

Se våre kvalites beredere fra OSO her