VVS utstyr for norske forhold

VVS-produkter for norske forhold

Det er viktig å bruke VVS-produkter tilpasset forholdene i Norge.

www.Tvvs.no Leverer kun produkter for Norsk forhold, så til oss kan du være sikker.

Lekkasjer og oversvømmelse er et stort problem, og fører til at både huseiere og forsikringsbransjen fortviler. Mange lekkasjer skyldes dårlig håndverk - men dessverre er det også mange rør, baderomsinnredning og VVS-produkter generelt som ikke tåler norske forhold.

     
Handler du via www.Tvvs.no trenger du ikke tenke på om produktet passer for norske forhold. Tvvs.no handler bare med grossister og leverandører som leverer produkter som er godkjent for norske boliger og bygninger.
      
Vil du likevel sjekke varenes egenskaper kan du be om dokumentasjon fra produsenten som bekrefter at produktet er testet opp mot gjeldende standarder for norske forhold.

Sintef Byggforsk tester også produkter spesielt for norske forhold. Deres database finner du her.

Ta hensyn til tre faktorer når du kjøper nytt utstyr til kjøkken, bad og våtrom:

  • Høyt vanntrykk
    Vanntrykket i Norge er noe høyere enn i Europa for øvrig. Det skyldes at vi har en helt annen topografi. Blant annet i Oslo setter vannverket inn reduksjonsventiler for å redusere trykket og på den måten spare både rør og utstyr.
  • Spesiell vannkvalitet
    I Norge har vi både spesielt surt og bløtt vann som fører til brudd på rør og produkter. Dette stiller store krav til materialkvalitet og er en utfordring for bransjen, som jobber på spreng for å forstå hvorfor man i Norge blant annet opplever et uvanlig stort antall brudd på messingprodukter.
  • Installasjonspraksis
    Man trenger ikke reise lenger enn til Sverige for å oppleve en annen byggekultur. Både der og ellers i Europa er det vanlig med utenpåliggende rør, og ikke skjult i vegg som i Norge. Penere, vil mange si om den norske praksisen, men den fører utvilsomt til større skade når lekkasje først oppstår.