Skap ditt drømmebad

For å skape ditt drømmebad, trenger du inspirasjon. Besøk så mange VVS-butikker og byggevarehus du kan. Avisene og Internett kan også gi mye inspirasjon. Klipp ut eller skriv ut bilder du liker og gjør som arkitekten – lag mange “moodboards”. Undersøk hvilke stiler som passer best til hjemmet ditt. Og hva du føler for! Her gir en interiørarkitekt sine beste tips for de som vurderer et nytt bad.

 

“Ikke vær redd for å gjøre feil”

Du kan gjøre mye selv når du skal pusse opp eller bygge et nytt bad. Særlig med interiøret. Dessuten er det veldig gøy. Vi har snakket med interiørarkitekt. Her gir hun de beste tipsene sine til deg som er i skaperfasen.

 

Hva er det viktig å tenke på når man skal innrede et bad?

Først og fremst er det viktig å tenke på at du skal trives på det nye badet. Tenk på hva du liker og ikke så mye på hva alle andre mener. En viktig ting som mange glemmer er belysningen. Den har mye å si for selve romfølelsen. Når man står og steller seg på et lite bad, vil man ofte ha en praktisk og enkel belysning. I et litt større bad med plass til badekar bør man vurdere en mer stemningsfull belysning. Her har man behov for å slappe av.

 

Hva må man tenke på når man skal velge farger til badet?

At du skal leve med fargene lenge. Det trenger slett ikke å være hvitt over alt, men hvis du vil ha mer farge på badet, kan det være lurt å begrense andre farger til mindre overflater. Ett tips er å male disse flatene i stedet for å bruke fargede fliser. Da er det enkelt og rimelig å male over hvis du går lei fargen.

Kan man blande forskjellige farger på badet?

Ja, selvfølgelig, selv om du kanskje bør unngå å bruke alle regnbuefargene på ett og samme bad. Det er viktig å skape harmoni, derfor jobber jeg mye med forskjellige toner av samme farge. Lyse farger virker friskere enn mørke. Men et mørkt bad kan også være både avslappende og stemningsfullt. Hva du velger avhenger av den følelsen du ønsker å ha i rommet.

 

Mange synes det er vanskelig å innrede små bad. Har du noen tips?

I små bad kan du bruke sterkere farger enn i et stort der du ofte vil ha mer harmoni. Velg møbler som er tilpasset små flater, for eksempel underskap og servanter i kompakt format. De rommer mer enn du tror. Vegghengte møbler gjør at badet virker større. Og nok en gang: ikke glem belysningen!

 

Hva er den vanligste feilen vi gjør når vi innreder badet?

Bortsett fra belysningen er den vanligste feilen det at vi ikke tør å gjøre noe annerledes. Man må ikke være så redd for å gjøre noe galt.